Rezultati su ga koštali
28

Promašio penal u Premiershipu pa mu navijači upali u kuću, zbog supruge postavio osiguranje

D. P.
Bamfordovu suprugu spasio je njegov otac (Foto: Instagram)
Bamfordovu suprugu spasio je njegov otac (Foto: Instagram)
Nogometaši Leedsa bore se za ekspresan povratak u Premier ligu nakon prošlogodišnjeg ispadanja, a glavni napadač tima Patrick Bamford prisjetio se mračnih detalja iz prošle sezone.

Bamford (30) već godinama je udarna igla Leedsa, ali se prošle sezone potpuno "izgubio" na terenu i jedan je od glavnih krivaca za ispadanje svog kluba. To je donijelo razočarenje kod navijača i stalni pritisak koji se odrazio i na njegov privatni život.

Prvo je morao izbrisati svoj Twitter nalog zbog serije zlostavljanja navijača. No, nakon što je promašio vrlo važan penal protiv Newcastlea u remiju 2:2 u maju prošle godine, našao se na udaru svojih navijača i fizički.

U podcastu My Mate's a Footballer ispričao je vrlo neprijatnu scenu nakon što su mu navijači upali u kuću i prestrašili njegovu suprugu Michaelu Ireland koja je bila zajedno s jednogodišnjom kćerkom.

"Dva automobila su mi blokirala ulaze i izlaze iz kuće, nismo mogli ništa. Srećom, moj otac je reagovao i pobjegli su. To je bila kulminacija nezadovoljstva posljednjih sedmica i podnio sam mnogo kritika zbog toga", rekao je Bamford, a onda objasnio kakve je korake dalje poduzeo:

"Nisam bio isprepadan zbog zlostavljanja na društvenim mrežama, već zbog toga što su mi upali u kuću. Morao sam uz pomoć kluba angažovati osiguranje zbog svoje porodice. Nisam mogao podnijeti da se moja supruga ne osjeća sigurno u vlastitom domu", dodao je engleski napadač.

Bamford je ove sezone na tri gola u Championshipu, a Leedsu dobro ide u borbi za povratak u Premier ligu te su samo jedan bod ispod mjesta koje vodi direktno u najelitniji rang engleskog nogometa.