Arsenal čeka kiks
67

City gazi kad je najpotrebnije, još četiri pobjede do nove titule prvaka Engleske

D. P.
City bez problema do nova tri boda (Foto: EPA-EFE)
City bez problema do nova tri boda (Foto: EPA-EFE)
Ekipa Manchester Cityja novom sigurnom pobjedom, ovoga puta nad Nottingham Forestom rezultatom 2:0 na gostovanju, te tako napravila još jedan veliki korak ka novoj tituli prvaka Engleske.

Arsenal je jutrošnjom pobjedom nad Tottenhamom došao na četiri boda prednosti u odnosu na Manchester City, ali kako ekipa Pepa Guardiole ima dvije utakmice manje, tako je i držala sve u svojim rukama uprkos prednosti Arsenala.

Prvu od dvije utakmice manje City je prekoračio bez većih problema, sa po jednim golom u oba poluvremena.

Kevin de Buryne je asistirao Jošku Gvardiolu u 32. minuti, a Hrvat postiže svoj treći gol u posljednjih pet utakmica čime se nameće u pravog junaka u završnici sezone.

Do odlaska na odmor Chris Wood je promašio zicer za Nottingham Forest, čime bi poravnao rezultat na City Groundu. Rezultatom 1:0 za Građane otišlo se na odmor.

U nastavku je u igru ušao oporavljeni Erling Haaland, a samo devet minuta trebalo mu je da osigura pobjedu svom timu. U prostor mu je dodao loptu De Bruyne, a Norvežanin rutinski pogađa malu mrežu gola domaćina.

Ostalo je tako 2:0 pa je City prišao Arsenalu na samo bod zaostatka, ali i ima utakmicu manje u odnosu na Topnike. Pred Cityjem su dueli protiv Wolverhamptona, Fulhama, Tottenhama i West Hama, a kako ekipa Pepa Guardiole inače igra u završnici, neće biti nikakvo iznenađenje ukoliko slavi u sve četiri i ponovo odbrani titulu prvaka Engleske.

Rezultat i strijelci:

Nottingham Forest - Manchester City 0:2 (Gvardiol 32', Haaland 71')

Tabela: