Nastala gužva na terenu
0

Pogledajte novi divljački start Pepea, smijao se nakon što je dobio žuti karton

K. H.
Foto: Twitter/Screenshot
Foto: Twitter/Screenshot
Portugalski štoper Pepe u 76. minuti utakmice protiv Belgije u okviru osmine finala Evropskog prvenstva žestoko je faulirao Thorgana Hazarda, a nakon što mu je njemački sudija Felix Brych pokazao žuti karton, ovaj defanzivac je s osmijehom na licu prihvatio tu odluku i nastavio utakmicu.

Pepeu je ovo vjerovatno i posljednje Evropsko prvenstvo s obzirom na to da trenutno ima 38 godina, a u susretu protiv Belgije u nekoliko navrata pokazao je da mu godine već sada predstavljaju ozbiljan problem i da mu se teško nadmetati s mlađim i bržim igračima od njega.

Tako je u 76. minuti nakon jednog soloprodora Thorgana Hazarda žestoko udario veznjaka Borussije Dortmund, nakon čega se na terenu stvorila velika gužva i igrači Belgije su čak tražili i direktan crveni karton.

Na kraju svega Pepe je dobio samo žuti karton i znajući da je dobro prošao, s osmijehom je prihvatio tu kaznu.

Brojni evropski mediji odmah su se raspisali o ovom potezu Pepea, ali i odluci sudije Brycha da ga ostavi na terenu, smatrajući da je bivši štoper Real Madrida zbog prekršaja zaslužio direktan crveni karton i da mu se pokaže put u svlačionicu.