Ko je tu domaćin?
508

Pogledajte kako je himna Turske dočekana u glavnom gradu Njemačke, Elf kao gost usred Berlina

N. M.
Na tribinama se vijorile i palestinske zastave (Foto: EPA-EFE)
(Foto: EPA-EFE)
Njemačka i Turska sinoć su u Berlinu odigrale prijateljsku utakmicu, Turci su slavili sa 3:2, a iako se igralo u glavnom gradu Njemačke, neutralnom posmatraču je bilo teško ocijeniti ko je na toj utakmici ustvari domaćin.

Olimpijski stadion je bio ispunjen gotovo u potpunosti pošto su na tribinama bila čak 72.592 gledaoca, što je tek za 1.900 manje od kapaciteta stadiona, a dominirali su turski navijači.

O tome najbolje svjedoči snimak intoniranja himne Turske koji je postao viralan na društvenim mrežama, a možete ga pogledati u nastavku:

@rtl.sport Ein besonderer Moment für die vielen türkischen Fans im Stadion #deutschland #türkei #dfb #berlin #fußball #hymne ♬ Originalton - RTL.Sport

Inače, Njemačka je danas dom za više od četiri miliona Turaka koji žive u ovoj zemlji pa stoga velika podrška i ne čudi.

Također, turski nogometaši su gestom prije intoniranja himne oduševili Nijemce jer su zbog hladnoće svoje trenerke dali dječacima koje su izveli na teren.

Podsjećamo, stijelci za Njemačku su bili Havertz i Fullkrug, dok su za pobjedu Turske pogađali Kadioglu, Yildiz i Sari.

Njemačka je naredne godine domaćin Evropskog prvenstva pa nije ni igrala kvalifikacije za ovo takmičenje, dok je Turska svoj plasman osigurala jer je lider grupe D u kvalifikacijama.

Posljednji meč kvalifikacija Turci igraju u utorak protiv Velsa u gostima.