"The Pogmentary"
19

Pogba se osramotio dokumentarcem: Ocijenjen kao najgori TV šou, jedna scena kriva za sve

D. P.
Pogbin dokumentarac se prikazuje na Amazon Primeu (Foto: Screenshot)
Pogbin dokumentarac se prikazuje na Amazon Primeu (Foto: Screenshot)
Proslavljeni francuski nogometaš Paul Pogba snimio je dokumentarni film "The Pogmentary", ali je doživio veliko razočarenje jer je ocijenjen kao najgori TV šou.

Pogba je objavio novi dokumentarac na Amazon Primeu pod nazivom "The Pogmentary". Međutim, fanovi nisu s oduševljenjem to dočekali, pa je dobio užasnu ocjenu 1,1 od 10 na specijalizovanoj internetskoj bazi IMDb.

Serija govori o Pogbinom vremenu u Manchester Unitedu i razlozima odlaska iz kluba. Ipak, fanovi su se odlučili ocijeniti ga kao najgori TV šou ikada zbog njegove očite arogancije.

U jednoj sceni prikazano je kako Pogba odbacuje ponudu ugovora od 300.000 funti sedmično. Tu ponudu je arogantni Pogba odbio poručivši da je to "ništa".

Druga scena, koja je također šokirala fanove, je ona u kojoj preminuli menadžer Mino Raiola prolazi kroz žestoku svađu s legendarnim trenerom Uniteda Sir Alexom Fergusonom.

Tom prilikom Raiola govori da njegov pas ne bi hodao po travi trening centra za taj novac koji je United ponudio Pogbi da produži ugovor 2012. godine. Nakon toga je Francuz prešao u Juventus.

Među recenzijama na seriju su i komentari fanova koji Pogbu nazivaju "zaluđenim", "djetinjastim" ili "opsjednutim sobom".

"Odvažnost da 300.000 funti sedmično nazovete 'ništa', kada je imao samo nekoliko dobrih nastupa, pokazuje koliko je zapravo daleko od stvarnosti", jedna je od najozbiljnijih kritika fanova na račun Francuza.

U međuvremenu, Pogba je odlučio ponovo napustiti Manchester United zbog Juventusa. Jučer je postignut dogovor Pogbinih zastupnika i Stare dame, a potpis ugovora zakazan je za početak jula. Pogba u Torino stiže kao slobodan igrač.