Potpredsjednik Nerazzurra
0

Legendarni Zanetti pohvalno govorio o Džeki: On je zaslužio ovaj Scudetto s Interom

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Potpredsjednik Intera Javier Zanetti je u razgovoru za italijanske medije pohvalno govorio o kapitenu nogometne reprezentacije BiH Edinu Džeki.
Nerazzurri su prije nekoliko dana osvojili 20. titulu prvaka Italije, a Zanetti je istakao da je i Dijamant zaslužan za ovaj Scudetto.

"Da, naravno da jeste. Uvijek je pokazivao naklonost prema Interu i volio bih da je ostao u našoj porodici gdje je bio jedan od najsretnijih", rekao je legendarni nogometaš Intera.

Podsjetimo, Džeko je u Interu igrao od 2021. do 2023. godine s tim da sa Nerazzurrima nije uspio osvojiti titulu prvaka Italije.

Poslije Intera je potpisao za Fenerbahče sa kojim se ove sezone bori za titulu prvaka Turske. Ove sezone je u 43 utakmice postigao 24 gola uz devet asistencija.

Ranije je još igrao za Romu u Italiji, Manchester City u Engleskoj, Wolfsburg u Njemačkoj te Teplice i Usti nad Labem u Češkoj Republici i matični Željezničar u BiH.

Sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine je učestvovao na Svjetskom prvenstvu 2014. godine u Brazilu, a za Zmajeve je odigrao 134 utakmice i postigao 65 golova.