Ohrabrili ga
22

Objavljen snimak reakcije saigrača nakon što im je nogometaš Cavallo priznao da je homoseksualac

K. H.
Foto: Screenshot/Twitter
Foto: Screenshot/Twitter
Australijski nogometaš Josh Cavallo (22) prije godinu dana javno je objavio da je homoseksualac, a sada se pojavio i videosnimak koji prikazuje kako su ga njegovi saigrači u klubu podržali nakon što im je saopćio svoje opredjeljenje.
Samo nekoliko mjeseci nakon što je javno objavio priznanje, Cavallo se suočio s neugodnom situacijom kada su ga na utakmici vrijeđali navijači, no dobio je i veliki broj poruka podrške i posebno su se istakle riječi koje su mu uputili Zlatan Ibrahimović, Gerard Pique i Antoine Griezmann.

Prije nego je javno objavio spomenutu informaciju, Cavallo je prvobitno skupio hrabrost da to prizna svojim saigračima u svlačionici Adelaide Uniteda, a tek potom i cijelom svijetu.

Iz videosnimka koji je objavljen ovih dana se vidi pozitivna reakcija njegovih saigrača i da su ga već u prvom trenutku podržali i ohrabrili.

Josh Cavallo karijeru je počeo u redovima Melbourne City NPL-a za koji je nastupao od 2017. do 2019. godine, da bi nakon toga prešao u Western United. Od 2021. godine je član Adelaide Uniteda, a upisao je i jedan nastup za U-20 selekciju Australije.