Bivši U-21 Zmaj
171

Nermin Zolotić briljira u Portugalu, zaustavio je moćni Porto i dobio vrijednu nagradu

D. P.
Zolotić nikada nije nastupio za reprezentaciju BiH (Foto: Screenshot)
Zolotić nikada nije nastupio za reprezentaciju BiH (Foto: Screenshot)
Bosanskohercegovački nogometaš Nermin Zolotić ove sezone igra fenomenalno u elitnom rangu portugalskog nogometa, a to se najbolje vidjelo u 15. kolu protiv moćnog Porta.

Zolotić je sa svojom Casa Piom ušao u najelitniji rang jedne od najjačih evropskih liga i već u prvoj sezoni igra odlično i nalazi se na petom mjestu sa svega bodom manje od četvrtoplasiranog Sportinga.

Za vikend je ovaj bivši nogometaš Željezničara odigrao novu maestralnu partiju, možda i najbolju ove sezone. Naime, Casa Pia je remizirala s Portom bez golova, iako je cijelo drugo poluvrijeme igrala s igračem manje protiv jednog od najvećih portugalskih klubova.

Upravo je na Zolotiću ostala velika odgovornost. Casa Pia se branila i uspješno odbranila ponajviše zahvaljujući bivšem nogometašu Željezničara i Genka, koji je u međuvremenu, prebačen na poziciju stopera, iako je karijeru počeo kao defanzivni veznjak.

Da je odradio veliki posao protiv moćnog rivala, pokazuje činjenica da je proglašen za igrača utakmice.

To je jedna u nizu odličnih partija bivšeg U-21 reprezentativca BiH koji još uvijek nije debitovao za seniorski sastav Zmajeva. Ove sezone u elitnom rangu portugalskog nogometa odigrao je 12 utakmica.