Gostovanje u Tirani
0

Navijači putuju avionom sa reprezentativcima BiH

Piše: A. K.
Foto: Arhiv/Fotoservis
Foto: Arhiv/Fotoservis
Nekoliko stotina navijača iz Bosne i Hercegovine bodrit će našu fudbalsku reprezentaciju na utakmici protiv selekcije Albanije u Tirani, a među njima i 80-ak navijača koji će putovati avionom zajedno sa igračima i stručnim štabom.

Kako nam je rekao Muamer Lutvić, direktor turističkog sektora u Centrotransu, oko 80 navijača reprezentacije uplatilo je aranžman u ovoj kompaniji, koji uključuje let avionom zajedno sa članovima reprezentacije.

Osim sretnika koji će imati priliku dijeliti avion sa Džekom, Misimovićem i ostalim "zmajevima", put Albanije krenut će još četiri autobusa i određen broj privatnih automobila.

Kao što je to uobičajeno, najveći broj prijava stigao je u "zadnji čas", ali će, zahvaljujući bezviznom režimu sa Albanijom, i takvi putnici uspjeti otići na gostovanje.

Kako je Lutvić rekao, navijači su bili zainteresovani i za varijantu putovanja bez noćenja, pa će ići autobus navijača, koji će krenuti prema domovini odmah po završetku utakmice.

Navijačko putovanje u Albaniju organizovala je i agencija Sol Azur iz Sarajeva, u čijem će aranžmanu prema Tirani krenuti dva autobusa.

Iz Sol Azura su nam rekli da očekuju između 100 i 120 putnika, koji će putovati u dva autobusa. Prema riječima uposlenika Sol Azura, nije vladalo dovoljno interesovanja za aranžman avionom.

Kako saznajemo, prema Tirani će krenuti i pripadnici BH Fanaticosa, koji žive u zapadnoevropskim zemljama, pa će "zmajevi" imati veliku podršku sa tribina.