Sigurnosni izazov
0

Policija u Mostaru će pojačano djelovati dok ne prođe gradski derbi

G. Š.
Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba
Zbog napetosti koja vlada u Mostaru nakon što su pripadnici navijačke grupe "Red Army" koji prati FK Velež oduzeli devet transparenata rivalskoj navijačkoj grupi "Ultrasi" koja prati nogometni klub Zrinjski, policijske službe imaju pune ruke posla.
Glasnogovornik MUP-a HNK Ljudevit Marić za naš portal kaže kako tokom prošle noći nije bilo prijavljenih incidenata, kad je policija patrolirala duž gradskih ulica uz prisustvo i specijalnih jedinica.

"Policija radi pojačano po prometu i javnom redu i miru prema planu uprave. Tako će biti i narednih dana, sve dok ne prođe gradski derbi", rekao je Marić za Klix.ba.

Gradski derbi između ljutih gradskih rivala Zrinjskog i Veleža je uvijek utakmica visokog rizika, kad zbog podizanja nivoa sigurnosti u Mostar dolaze policijski službenici i iz drugih mjesta sa područja na kojim djeluje MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona, te se uz specijalne jedinice angažuje i veliki broj policajaca koji rade u civilu.

Gradski derbi između Zrinjskog i Veleža igrat će se u subotu 13. aprila od 16 sati na stadionu pod Bijelim Brijegom gdje se očekuju pune tribine navijača, a događaj će osiguravati veliki broj sigurnosnih službi za koje će ovaj događaj bez sumnje biti veliki sigurnosni izazov.

Podsjetimo da je napetost u Mostaru zavladala sinoć nakon što su se navijači Veleža, popularni Red Army, oglasili i na Facebooku uz fotografiju oduzetih transparenata navijača Zrinjskog.

Napetu sigurnosnu situaciju dodatno je usložnio i napad koji se u nedjelju dogodio u Stocu kada su pripadnici Ultrasa napali i teško pretukli četiri mladića od čega jednog maloljetnika.