Košta 195 dolara
17

Navijači Inter Miamija zbog velike potražnje na Messijev dres moraju čekati do novembra

D. B.
Oni koji žele kupiti dres Inter Miamija s imenom i brojem Lionela Messija morat će čekati mjesecima.

Messijev domaći dres poznat kao "The Heart Beat Kit", doslovno je nestao s polica odmah nakon što je postoa dostupan u prodaji, a Argentinac je zaslužan za povećanje prodaje klupskih dresova za 25 puta.

Verzija dresa Authentic trenutno se prodaje putem klupskog online shopa za 195 dolara.

Ovo nije prvi put da je Messi uzrokovao problem sa zalihama dresova. Adidas se nije mogao nositi s potražnjom Messijevih dresova kada je Argentina osvojila Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Kompanija je nedavno potpisala desetogodišnji ugovor vrijedan 830 miliona dolara kako bi opremala sve timove iz američke MLS lige opremom do 2030. godine.

Američki mediji pišu da je potražnja za Messijevim dresovima ogromna te da su rasprodani. Cilj Adidasa je da odgovori na potražnju te će raditi bez prestanka. Roze dres koji obara prodajne rekorde inspirisan je karakterisičnim flamingosiom s Floride, koji je također dio grba kluba. Na stražnjoj strani kragne ispisano je "Freedom to dream".

Nakon što je izazvao euforiju na predstavljanju, Messi je imao debi iz snova te je golom iz slobodnog udarca u nadoknadi vremena donio Interu pobjedu na Cruz Azulom rezultatom 2:1. Utakmicu su gledale brojne poznate ličnosti uključujući košarkaša LeBrona Jamesa, bivšu teniserku Serenu Williams i influensericu Kim Kardashian.