Nogomet
1

Na startu EP u futsalu Srbija pobijedila Sloveniju rezultatom 5:1

Anadolija
(Foto: Anadolija)
Na samom startu desetog Evropskog prvenstva u futsalu, koje se odigrava u beogradskoj Kombank Areni, Srbija je pobijedila Sloveniju rezultatom 5:1.

Na utakmici kojom je prvenstvo otvoreno prvi gol postigla je Slovenija, dok su reprezentativci Srbije, koji su tokom cijelog prvog perioda igre imali veći posjed lopte u odnosu na rivala, izjednačili malo pred odlazak na odmor između dva poluvremena.

U drugom poluvremenu viđeno je više golova, a postizali su ih reprezentativci Srbije, koji su na kraju slavili rezultatom 5:1, čime su potvrdili do sada najbolji plasman, koji su ostvarili na UEFA Euro futsal takmičenju prije četiri godine u Hrvatskoj.

Na jubilarnom, desetom futsal šampionatu starog kontinenta učestvuje 12 selekcija, a titulu brani Italija.

U grupi A, osim Srbije i Slovenije, nalazi se i Portugal, u grupi B će se boriti reprezentacije Španije, Ukrajine i Mađarske, u grupi C Hrvatska, Kazahstan i Rusija, dok su u grupi D Italija, Češka i Azerbejdžan.

Iz svake grupe, po dvije najbolje ekipe će se plasirati u četvrtfinale, koje će se igrati 8. i 9. februara, dok su polufinala na programu 11. februara, a utakmice za prva tri mjesta i raspodjelu medalja zakazane su za 13. februar.

Početku prve utakmice prethodilo je svečano otvaranje, prilikom kojeg je više od 11 hiljada gledalaca u Areni zabavljao plesni spektakl.

Prvenstvo je zvanično otvorio proslavljeni fudbaler i nekadašnji reprezentativac Srbije u fudbalu Dejan Stanković, koji je izveo i početni udarac na utakmici Srbija - Slovenija.

U drugoj utakmici, prvog dana 10. Evropskog prvenstva u futsalu, koje se odigrava u Beogradu, sastat će se Španija i Mađarska.