Postigli 26 golova
374

Cazin živi za futsal! Bubamara nošena hiljadama navijača ušla u Premijer ligu

D. P.
U Cazinu je redovno bila fantastična atmosfera (Foto: MNK Bubamara Facebook)
U Cazinu je redovno bila fantastična atmosfera (Foto: MNK Bubamara Facebook)
Malonogometni klub Bubamara Cazin u velikom stilu izborio je plasman u Premijer ligu Bosne i Hercegovine duplom pobjedom u finalu play-offa protiv Tešnja, a izdvaja se to što je tim postigao nevjerovatnih 26 golova u dvije utakmice finala.

Bubamara je u prvom duelu play-offa slavila protiv Futsal Teama Tešnja nevjerovatnim rezultatom 16:1, tako da joj je danas na gostovanju preostalo samo da rutinski odradi posao.

No, izabranici Borka Surudžića nisu ništa prepuštali slučaju pa su danas još jednom pregazili svog rivala s 10:2 te tako s ukupnih 26:3 izborili plasman u Premijer ligu BiH.

Četiri pogotka u današnjoj utakmici postigao je Elmin Prošić, po dva Sejad Ibrišimović i Sabahudin Petak, a po jedan Almedin Bundavica i Izudin Kličić.

Bubamara je zaista potpuno zasluženo izborila plasman u elitni rang pošto su scene iz dvorane u Cazinu nerijetko bile viralne ove sezone. Na tribinama je stalno bilo oko 2.000 gledalaca, koliko je pratilo i prvi meč finala play-offa prema zvaničnim podacima Nogometnog saveza BiH.

Slavlje igrača cazinskog kluba trajalo je na parketu u Tešnju, ali će se prava ceremonija dogoditi tek sutra. Proslava plasmana u Premijer ligu organizovana je za sutra u 20 sati na Trgu Alije Izetbegovića u Cazinu.

"MNK Bubamara povodom plasmana u Premijer futsal ligu BiH sve svoje navijače poziva na zajedničku proslavu koja će se održati sutra od 20:00 sati na Trgu Alije Izetbegovića. Centralni dio večeri započeti će u 20 sati, a obilježit će ga nastup gostiju iznenađenja te zajedničko slavlje s igračima i stručnim štabom Bubamare", navodi se u saopćenju kluba.

MNK Bubamara je osigurao i 300 šampionskih majica, raznih veličina, a 300 najbržih navijača će majice dobiti potpuno besplatno.