Nogomet
0

Marin Aničić za Klix.ba: APOEL je blagi favorit, ali nije nepobjediv

Klix.ba
Marin Aničić
Marin Aničić
Sve do sudijske nadoknade prekjučerašnje utakmice između kazahstanske Astane i finskog HJK-a gosti iz Helsinkija imali su aktivnih 3:3.

Ovaj rezultat garantovao im je plasman u Play off Lige prvaka, ali su Finci do kraja ipak popustili. U nadoknadi je pogodak za Astanu postigao Postnikov, pa je nezapamćeno slavlje moglo započeti. Kao malo dijete radovao se i stoper Astane Marin Aničić. Bivši mladi reprezentativac BiH dao je veliki doprinos uspjehu svog kluba.

“Ovdje vlada prava fudbalska groznica. Meč je bio težak, na neki način i šokantan. Sve je na kraju teško opisati riječima”, rekao je Aničić za Klix.ba, dodavši da je za Astanu veliki uspjeh sam plasman u Play off elitnog evropskog takmičenja.

Astana je u evropskim okvirima mali klub. Osnovana je tek prije sedam godina. U Kazahstanu inače igra veći broj igrača sa Balkana.

“Klubovi ovdje dobro plaćaju, pa je dolazak u Kazahstan za sve nas isplativ. I uslovi života ovdje su odlični”, pohvalio se Aničić, koji potajno vjeruje da uz malo sreće Astana može i do grupne faze Lige prvaka. Za protivnika u Play offu prvak Kazahstana dobio je APOEL sa Kipra za koji nastupa Semir Štilić.

“APOEL je blagi favorit, ali nije klub protiv kojeg je nemoguće igrati i proći dalje. Ja sam priželjkivao BATE Borisov, ali ni ovako nije loše. Ni u prošlosti nismo imali ulogu favorita, a sa svima smo izlazili na kraj”, dodao je Aničić.

Marin sa zanimanjem prati dešavanja u Zrinjskom. Raduje ga dobar start Plemića kao i dobre igre njegovih nekadašnjih saigrača. Priznao je da o A reprezentaciji nikada nije razmišljao jer je svjestan velike konkurencije u nacionalnom timu. U slučaju da Astana zaigra u grupnoj fazi, Marin ipak vjeruje da bi se mogao pridružiti najboljem prijatelju Toniju Šunjiću. U prošlosti je Aničić u više navrata oblačio dres mlade reprezentacije.