Komforni uoči revanša
1

Dinamo pregazio prvog rivala u Ligi prvaka, nastupila dvojica reprezentativaca BiH

D. P.
Dinamo je do vrha napunio mrežu Kazahstanaca (Foto: GNK Dinamo)
Dinamo je do vrha napunio mrežu Kazahstanaca (Foto: GNK Dinamo)
Nogometaši zagrebačkog Dinama jednom nogom izborili su treće pretkolo Lige prvaka nakon fantastične pobjede nad Astanom rezultatom 4:0.

Dinamo se u Ligu prvaka uključio od drugog pretkola, a tu neće biti nikakvih problema jer je već u prvom meču ostvarena i više nego ubjedljiva pobjeda. U Zagrebu je razbijen kazahstanski prvak Astana.

Modri su silovito krenuli prema golu gostiju, ali nisu uspjeli u prvih pola sata probiti "bedem" ispred gola Kazahstanaca. Međutim, kada su to jednom učinili, golovi su se počeli nizati kao na "traci".

Bruno Petković je u 36. minuti lijepim šutem s vrha šesnaesterca, uz malu pomoć bloka, pogodio mrežu gostiju.

Tada se razigrao i najbolji igrač utakmice Luka Ivanušec. Reprezentativac Hrvatske je postigao dva gola u 41. i 43. minuti za sigurno vodstvo Dinama na poluvremenu (3:0).

Ivanušec postigao hat-trick (Foto: GNK Dinamo)
Ivanušec postigao hat-trick (Foto: GNK Dinamo)

Nije dugo trebalo Ivanušecu za hat-trick. U 56. minuti lopta mu se odbila nakon jednog kornera za Dinamo, a on je fantastičnim udarcem s distance pogodio za 4:0 kompletiravši maestralnu partiju.

Nakon toga, Dinamo je ciljano smirio igru i čuvao i više nego ubjedljiv rezultat. S druge strane, Astana nije imala snage da zaprijeti snažnijem domaćinu.

U duelu su nastupila dvojica reprezentativaca Bosne i Hercegovine Luka Menalo ušao je u igru u 70. minuti, dok je U-21 reprezentativac BiH Petar Sučić zaigrao tek u sudijskoj nadoknadi.

Revanš susret igra se za sedam dana u Astani i nema dileme da je već jasno ko će igrati u trećem pretkolu Lige prvaka. Pobjednik će u trećem pretkolu igrati protiv grčkog AEK-a.

U utakmicama koje su odigrane ranije, HJK Helsinki je minimalnim rezultatom 1:0 savladao Molde, dok je Galatasaray ostao bez pobjede u Litvaniji u posljednjim sekundama meča protiv Žalgirisa. Završeno je rezultatom 2:2.

Rezultat i strijelci:

Dinamo - Astana 4:0 (Petković 36', Ivanušec 41', 43', 56')