Engleska Premier liga
0

FOTO+VIDEO / Manchester City pobijedio Tottenham, Balotelli junak susreta

Piše: Dalibor Bošnjak
(Foto: AFP)
U 22. kolu engleske Premier lige lider na tabeli Manchester City je na svom stadionu Etihad dočekao ekipu Tottenhama. Bh. reprezentativac je za Građane igrao do 65. minute i uspio je upisati asistenciju. Manchester City je slavio rezultatom 3:2. Pobjednički gol je djelo Balotellija koji je u posljednjim trenucima utakmice pogodio iz jedanaesterca.

Prvu veliku priliku na utakmici je za City propustio Sergio Aguero u 13. minuti, odlično je šutirao ali lopta nije završila u golu Tottenhama. Gosti su uzvratili u 21. minuti preko Scotta Parkera, ali je ovaj igrač također šutirao neprecizno.

Gosti su u prvom poluvremenu imali nešto više šansi za gol u odnosu na domaće. Dvije odlične prilike za vodstvo Tottenhama je propustio Rafael van der Vaart, a više sreće nije imao ni njegov saigrač Younes Kaboul. Bh. reprezentativac Edin Džeko je šutirao u 43. minuti, ali nije bio precizan. Na odmor se otišlo pri rezultatu 0:0.

Ako su u prvom poluvremenu utakmice nedostajali golovi, to u nastavku susreta nije bio slučaj. Iako su gostujući igrači ponovo zaprijetili u dva navrata, City je ipak došao do vodstva. Dogodilo se to u 56. minuti kada je na asistenciju Davida Silve pogodio Samir Nasri.


szólj hozzá: c,o1-0mv9[Matchhighlight.com]

Tri minute kasnije je rezultat na 2:0 povisio Joleon Lescott, a naš Edin Džeko je upisao asistenciju.


szólj hozzá: Lescott 2-0 City-Tottenham

No, Tottenham se samo minut nakon drugog gola Cityja vratio u igru. Gol za Spurse je postigao Jermain Defoe. Nakon primljenog gola su Građani pokušali odmah uzvratiti, no šut Edina Džeke odlazi pored gola. Precizniji nešto kasnije nisu bili Nasri i Defoe.


szólj hozzá: Defoe 2-1 City-Tottenham

Gosti su do izjednačenja stigli u 65. minuti. Aaron Lennon je asistirao Garethu Baleu koji je postigao sjajan pogodak. U tim trenucima se vodila žestoka borba na terenu. Nizale su se prilike na obje strane. U nekoliko navrata su pokušali Bale, Nasri, Luka Modrić i Mario Balotelli, koji je u 65. minuti zamijenio Džeku. Publika na stadionu Etihad je mogla uživati u odličnoj igri obje ekipe.


szólj hozzá: G.Bale City 2-2 Tottenham

Nakon četiri postignuta gola u periodu od samo devet minuta, očekivalo se da će ih do kraja susreta biti još, no publika je čekala sve do samog finiša susreta kada je pobjednički gol za City postigao Balotelli iz jedanaesterca i donio pobjedu svojoj ekipi.


szólj hozzá: Balotelli 90+4 penalt? golü