Ukraden iz garaže
67

Udovica iz Engleske moli lopove da vrate pepeo njenog supruga

A. L.
Nigel Hill/Greater Manchester Police
Nigel Hill/Greater Manchester Police
Susan Hill, udovica Nigela Hilla, muškarca iz Engleske koji je preminuo ranije ove godine, se založila za povrat njegovog pepela nakon što je odnesen u provali garaže porodične kuće u Manchesteru.

Susan se nadala da će njegov pepeo prosuti u kriket klubu kako bi ispunila jednu od njegovih posljednjih želja. U međuvremenu, policija šireg Manchestera traga za informacijama nakon provale koja se dogodila 19. septembra a u kojoj su, osim pepela, odneseni i električni alati.

Susan je rekla da je izgubila muža "drugi put" i da je pljačka ostavila porodicu "slomljenog srca" i "opustošenu".

"Nigelov pepeo bio je u kutiji menta zelene boje, unutar torbe bordo boje. Nigel je većinu svog vremena provodio u garaži, bio je strastveni majstor koji bi se okrenuo apsolutno svemu i volio je provoditi vrijeme za svojim radnim stolom. Kada smo primili Nigelov pepeo, odlučili smo kao porodica da ćemo ga staviti na njegov drveni radni stol u garaži, jer je to mjesto gdje je volio biti i gdje je bio najsretniji", rekla je.

Dodala je da je porodica čekala kraj sezone kriketa da prospe pepeo.

"Jedna od Nigelovih posljednjih želja bila je da želi da se njegov pepeo prospe u Woodbank Cricket Clubu. To je mjesto koje je imalo posebno mjesto u njegovom srcu, volio je provoditi vrijeme ovdje. Kao porodica, odlučili smo da ćemo pričekati da završi sezona kriketa da posipamo Nigelov pepeo, a sada kad je sezona gotova, ne možemo ispuniti njegovu želju jer nam ga je neko ukrao".