Mora se još razvijati
10

Legendarni Cafu otkrio ime svog nasljednika: Senzacionalan je, može osvojiti Zlatnu loptu

K. H.
Cafu (Foto: EPA-EFE)
Cafu (Foto: EPA-EFE)
Legendarni Brazilac Cafu otkrio je da bi desni bek Liverpoola Trent Alexander-Arnold mogao postati najbolji igrač na svijetu ukoliko nastavi da se razvija i igra kao do sada.

Cafu je rekao da je Alexander-Arnold talenat kakav se rijetko viđa te da, ukoliko nastavi igrati u istoj formi kao do sada, može jednog dana čak osvojiti i Zlatnu loptu, a samim tim i postati najbolji igrač na svojoj poziciji na svijetu.

"On je senzacionalan igrač i talenat koji se rijetko viđa. Ako nastavi igrati kao do sada, sigurno će biti jedan od najboljih igrača na svijetu, a ima potencijal i da osvoji Zlatnu loptu", istakao je Cafu pa nastavio:

"On je tehnički sjajan i ima mnogo kvaliteta koje koristi u igri. Čak mogu reći i da ima brazilski stil igre. Uživam gledajući kako igra, a nastupanje u dresu Liverpoola omogućit će mu da se još više razvije i postane još bolji igrač", dodao je jedan od najboljih bekova u historiji nogometa.

Cafu je i ranije dijelio epitete na račun desnog beka Liverpoola, što je posebno prijalo ovom igraču, a on je, podsjećamo, u februaru ove godine rekao da mu je čast što jedna takva istinska legenda, što Cafu svakako jeste, ima visoko mišljenje i njemu i njegovim nastupima na terenu.