Ulagao u biznis, ali...
20

Legendarni Brazilac Cafu prodao vilu zbog dugova, primorali su ga na očajnički potez

D. P.
Cafu u finansijskim problemima (Foto: Twitter)
Cafu u finansijskim problemima (Foto: Twitter)
Legendarni brazilski nogometaš Marcos Evangelista de Morais, poznatiji kao Cafu, morao je prodati svoju porodičnu vilu kako bi podmirio dugovanja.

Cafu je bio primoran na očajnički potez. Vilu procijenjenu na oko osam miliona eura u bogatoj četvrti Alphaville u Sao Paulu prodao je za "samo" 4,7 miliona, a sve kako bi se riješio dugovanja nastalih neuspjelim poslovnim poduhvatima.

Legendarni Brazilac (53) dobio je 45 dana roka da napusti raskošno imanje nakon što sudija potvrdi prodaju. Pokušao je zaustaviti aukciju tvrdeći da je ova vila njegova glavna rezidencija te da se kao porodična imovina ne može uzeti od njega prema brazilskom zakonu.

No, njegovi argumenti su odbijeni i aukcija je nastavljena. Vilu je kupila kompanija koja će predati gotovinu kroz početni depozit, nakon čega slijedi uplata 15 mjesečnih rata.

Prema pisanju lokalnih brazilskih medija, Cafuu je već oduzeto pet nekretnina zbog finansijskih dugova koje je napravio zahvaljujući pokretanju kompanije Capi Penta. Firmu je pokrenuo 2004. godine zajedno sa suprugom Reginom, a cilj je bio upravljati karijerama raznih sportaša i nogoemtaša.

Da ima probleme s dugovima, potvrdio je ranije ove godine.

"Mnogi ljudi govore da sam 'švorc', ali ja to nisam. Imam probleme s dugovima, ali to će se riješiti. Uz moj trud, rad, znoj i zalaganje, riješit će se ovo", govorio je optimistični Cafu.

Ova skupocjena nekretnina trebala se naći u prodaji još u septembru, ali je obustavljena nakon spora oko procjene njene vrijednosti. Sada je konačno prodata za nešto malo manje od pet miliona eura.

Inače, Cafu ostaje upamćen kao igrač s najviše nastupa za reprezentaciju Brazila (142) te kao jedini igrač u historiji koji je triput nastupio u finalima svjetskih prvenstava.

Igrajući za Milan, Romu i Brazil osvojio je gotovo sve što se moglo osvojiti u svijetu nogometa. Dvaput je postao prvak svijeta s Brazilom te je dva puta osvojio Copa Americu, osvojio je Ligu prvaka s Milanom i postao prvak svijeta te je dvaput bio šampion Italije.