Finansijski problemi
11

Luksuzna vila legendarnog Brazilca na aukciji, prodat će je upola cijene da namiri dug

N. M.
Cafu se proslavio u dresu Milana i brazilske reprezentacije (Foto: Twitter)
Cafu se proslavio u dresu Milana i brazilske reprezentacije (Foto: Twitter)
Legendarni brazilski nogometaš Cafu primoran je prodati svoju vilu u gradu Sao Paulo, a razlog je veliki dug koji ima nakon bankrota svoje kompanije.

Cafu pet godina vodi pravnu bitku nakon što je njegova menadžerska agencija Penta International Player otišla u stečaj, a sve se desilo nakon tragične smrti njegovog sina i razvoda sa suprugom.

Brazilski sud je sada naredio da njegova imovina mora na aukciju kako bi se namirio dug. Tako će se na aukciji 4. aprila naći Cafuova luksuzna vila, a kako javljaju brazilski mediji, njena vrijednost procjenjuje se na 7,5 miliona eura.

Međutim, ako tokom aukcije vila ne bude prodata, njena cijena će postati dvostruko niža i prodat će se za upola niži iznos. Zbog toga baš takav scenarij svi i očekuju.

Vila sadrži četiri sprata, a cijeli posjed prostire se na 2.500 kvadratnih metara. Tu su šest luksuznih apartmana, nogometni teren, kino, sauna, soba za trofeje i brojni drugi sadržaji.

Inače, Cafuov dug iznosi preko 2 miliona eura, a problemi traju već pet godina.

Cafu je karijeru započeo u Sao Paulu, kasnije je nastupao za Zaragozu, Juventude i Palmeiras, da bi potom uslijedio odlazak u Italiju gdje se proslavio u dresovima Rome i Milana.

Za reprezentaciju Brazila je Cafu odigrao 143 utakmice.