Pecnuo United
74

Keane odgovorio Van Dijku: Igraš za klub koji je osvojio jednu titulu za 33 godine

N. K.
Keane ekspresno odgovorio Van Dijku (Foto: Twitter)
Keane ekspresno odgovorio Van Dijku (Foto: Twitter)
Današnji derbi 17. kola Premiershipa između Liverpoola i Manchester Uniteda nije opravdao očekivanja, a štoperu Redsa Virgilu van Dijku nije se nimalo dopao defanzivni pristup Crvenih vragova.
Naime, na pitanje da li je frustriran zbog rezultata Nizozemac je ispalio brzi odgovor, ali i iskoristio priliku da usput pecne rivala.
"Jedam, definitivno. Samo je jedan tim pokušavao dobiti utakmicu. Nažalost, nije se desilo. Želimo dobiti svaku utakmicu, posebno protiv tima poput njih. Frustrirajuće će jer smo bili superiorni u svim aspektima, dok su nam oni samo iz kontranapada pokušavali naškoditi. Na kraju slave bod, a mi smo njim nezadovoljni. Oni očigledno nisu u najboljoj situaciji. Kada dođete ovdje, oprezni ste jer znate kakva opasnost vam prijeti. Trebalo je da pobijedimo danas. Moramo učiti iz određenih situacija i znam da hoćemo", izjavio je Van Dijk.

Unitedova legenda Roy Keane se osjetio uvrijeđenim zbog izjave Van Dijka pa je ekspresno uzvratio.

"Očito je da iz njega proizilazi mnogo arogancije kada tako omalovažava Manchester United. Treba ga podsjetiti da igra za klub koji je osvojio jednu titulu u trideset i kusur godina. United je u teškoj situaciji, baš kao što je Liverpool bio dugi niz godina. Tako da mu se možda ta arogancija danas obila o glavu. Treba zapamtiti odakle dolazi. Jedna titula u 33 godine? Rekao je da su se igrači Uniteda 'naložili' zbog boda i da je samo jedan tim došao igrati. Da, dolazio sam na Anfield mnogo puta s Unitedom kada je Liverpool bio u teškoj situaciji i bio zadovoljan remijem. Suština je da je najvažniji rezultat. Liverpool je imao šanse i nije ih koristio. To je njegova greška", poručio je Keane.