Fernando Torres
0

"Jednako sam lojalan Liverpoolu kao i prvog dana"

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Prašina oko sjajnog Liverpoolovog napadača Fernanda Torresa nikako da se slegne. Već se mjesecima priča o njegovom napuštanju Anfielda, a u istom smjeru idu priče i zadnjih dana.

Bilo je i konkretnih navoda, pa je tako aktuelni engleski prvak Chelsea još jednom, kao i prošlog ljeta, odlučio krenuti u "lomljenje" Liverpoolove uprave. Ponudili su za Torresa 35 miliona funti.

No, Liverpool je promptno odbio ponudu za igrača koji ima ugovor s klubom do 2013. godine. Ipak, mediji na Ostrvu su plasirali vijest po kojoj u Torresovom ugovoru postoji klauzula, koja kaže da Španac može otići ako se pojavi kupac spreman ponuditi 50 miliona odštete.

Isto tako, "zločesti" ostrvski mediji su se u petak navečer raspisali da je dovođenje odličnog urugvajskoga napadača Luisa Suareza iz Ajaxa najbolji znak da je Liverpool spreman pustiti Torresa.

No, igrač se kratko oglasio u javnosti i rekao:

"Želim, ovim, možda razriješiti neke dileme. Ja sam lojalan klubu kao što sam bio i prvog dana kada sam došao na Anfield. Ne želim da se moje ime vezuje uz nekoga ko želi otići odavde. Tu sam i zadovoljan sam", rekao je španski reprezentativac.

U 23 ovosezonske utakmice u Premiershipu Torres je postigao devet pogodaka što ga drži na diobi šestog mjesta liste strijelaca.