"Moram sve ispričati"
7

Ispao iz Premiershipa pa izjavom o svom klubu uzdrmao Englesku: Najjadnija svlačionica ikad

D. P.
Dan Gosling je isprozivao Ranierija (Foto: Twitter)
Dan Gosling je isprozivao Ranierija (Foto: Twitter)
Iskusni vezista Watforda Dan Gosling u razgovoru za lokalne medije dao je izjavu kakvu rijetko viđamo. Posebno ako se uzme u obzir da je još uvijek član kluba kojeg je izvrijeđao.

Gosling (32) već dugo igra Premiership, ali to neće biti slučaj naredne sezone jer je Watford ispao iz lige. U razgovoru za lokalni Watford Observer Gosling je "otvorio dušu" i ispričao sve što mnogi ne žele reći.

"Vrijeme s trenerom Claudiom Ranierijem bilo je stvarno neugodno. Treninzi koje smo radili, duh koji smo stvorili, ljudi koji su došli s njim, sve je bilo jadno. Bili su jadni i učinili su da budemo najjadniji. Bio sam iznenađen da su ostali tu četiri mjeseca", rekao je Gosling.

Iskusni vezista je objasnio kakvi su bili treninzi kod Ranierija koji je svojevremeno napravio čudo osvojivši titulu prvaka Engleske s Leicesterom.

"Ako izlazite na treninge i igrate samo 'pet na pet' svakog dana, onda to nije nogomet. To je nogomet za djecu i ne možete ništa naučiti kao profesionalac iz toga. Postoji vrijeme i mjesto za takvu vrstu igre, ali to je obično zabava na kraju trening sesije. Igranje toga tokom cijelog treninga ne donosi rezultat i možete vidjeti po onome što smo uradili na terenu", rekao je Gosling.

Nije samo Ranieri bio kriv. Za 32-godišnjeg veznjaka igrači su također bili krivci što je Watford ispao iz Premiershipa.

"Mislim da je to bila najgora i najjadnija svlačionica koju sam dijelio s ljudima. Sada pokušavamo raščistiti stvari i krenuti ispočetka, mislim da se sve mora reći. Bilo je igrača koji su ulazili u svlačionici s komentarima da im je dosta svega. Cijeli tim je bio u knock-downu. Igrači su znali da odlaze tokom sezone, a neki nisu htjeli ni igrati. Taj stav je bio sramotan i zbog toga smo ispali iz lige", zaključio je bivši igrač Newcastlea, Bournemoutha, Evertona i Blackpoola.

Watfordu je trebalo čak 15 bodova kako bi opstao u ligi i bilo je jasno da napušta društvo najboljih još nekoliko mjeseci prije kraja sezone.