Utakmice baraža
33

Lud finiš sezone u Italiji: Ranieri napravio čudo i završio u suzama, poznati svi učesnici Serije A

H. H.
Claudio Ranieri na kraju utakmice (Foto: Screenshot)
Claudio Ranieri na kraju utakmice (Foto: Screenshot)
Nogometaši Cagliarija plasirali su se u Seriju A nakon što su kao gosti savladali Bari rezultatom 1:0 na stadionu San Nicola, te su nakon 1:1 u prvom meču izborili promociju.

Odluka je pala u 94. minuti kada je Zappa probio po desnoj strani i centrirao, a iskusni Pavoletti se našao na pravom mjestu i donio neopisivu radost timu sa Sardinije.

Cagliari se tako u elitu vratio nakon samo jedne sezone provedene u Seriji B, a tvorac uspjeha je legendarni Claudio Ranieri, koji je preuzeo ekipu krajem prošle godine u trenutku kada su bili 14. na tabeli.

Iskusni 71-godišnji stručnjak na kraju je završio u suzama i nije mogao skriti radost nakon novog čuda koje je napravio.

Gol pogledajte ovdje.

Istovremeno, u baražu za opstanak u Seriji A, nogometaši Verone su na stadionu Mapei u Sassuolu pobijedili Speziju rezultatom 3:1 i zadržali su status prvoligaša.

Verona je povela u 5. minuti preko Faraonija, da bi Amapadu poravnao već u 15. na 1:1. Ipak, tim iz grada Romea i Julije je do kraja prvog dijela postigao dva gola preko Ngongea u 26. i 38. minuti i zasluženo je pobijedio.

Ranije su iz Serije B kao prva dva tima plasman u Seriju A osigurali Frosinone i Genoa.