"Vjerujte u svoje snove"
46

Irski nogometni reprezentativac u 33. godini objavio da ima autizam

K. H.
Reprezentativac Irske u nogometu James McClean (33) objavio je na svom profilu kako mu je dijagnosticiran autizam, a da je za sve saznao u utorak i da stvar bude još više nevjerovatnija, sve se desilo tokom Svjetske sedmice prihvatanja autizma.

Ovaj poznati nogometaš koji ima čak 98 nastupa za A reprezentaciju Irske i koji je trenutno član engleskog drugoligaša Wigana, odlučio je otići na procjenu poremećaja spektra autizma, nakon što su on i njegova supruga Erin prepoznali da dijeli neke osobine s njihovom kćeri Willow-Ivy.

"Kao što svi znate, moja kći Willow-Ivy je autistična. Posljednje četiri godine promijenile su joj život na nevjerovatan način, ali ponekad su bile i vrlo teške jer ju je tata gledao kako savladala toliko prepreka u svom životu i uči kako se nositi s izazovima s kojima se svakodnevno susreće", napisao je McClean na početku svoje emotivne objave pa nastavio:

"Vidim toliko malih osobina u njoj koje vidim i kod sebe, pa sam odlučio otići na procjenu ASD-a. Bilo je to malo putovanje i sada nakon dijagnoze osjećam da je vrijeme da je podijelim s vama, za sedmicu koja je posvećen autizmu. Neko sam vrijeme raspravljao o tome da ovo podijelim s javnošću jer sam to učinio za Willow-Ivy, kako bih joj dao do znanja da razumijem i da je to što je autistična neće i nikada ne bi trebalo spriječiti u postizanju njezinih ciljeva i snova. Tatina curica."

Vezni nogometaš je u ponedjeljak kao zamjena ušao u igru protiv Francuske, a Irska je u Dublinu poražena rezultatom 1:0. Bio mu je to 98. nastup za nacionalni tim.