Puno nervoze
1

Incident na terenu nakon meča Sarajeva i Slobode, iz tunela se čula galama i psovke

K. H.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Trener Sarajeva Vinko Marinović nakon remija protiv Slobode u susretu 30. kola Premijer lige BiH nije davao izjavu za TV, a na kraju meča uslijedio je manji incident među igračima gdje je došlo čak i do naguravanja, zbog čega su na teren morali ući članovi osiguranja.

Prema onom što se moglo vidjeti na TV-u, problem je nastao između Anela Hebibovića i jednog igrača Slobode, a sve je trajalo nekoliko minuta i jasno se mogla vidjeti nervoza među igračima Bordo tima.

Saznajemo i to da se sukob nije završio na terenu i da su se iz tunela Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović Hase" mogla čuti galama i psovke.

Sarajevo je remijem protiv Slobode značajno ugrozilo borbu za titulu prvaka, a vjerovatno je to razlog zbog kojeg ni trener kluba Vinko Marinović nije dao izjavu za TV. S druge strane, Žižović je rekao da je njegov tim osvojio zaslužen bod.

"Zadovoljan sam načinom na koji smo igrali, objektivno smo favorizovanom Sarajevu da smo ravnopravan protivnik. Imali smo čak i situacije da dođemo u vodstvo, ali Sloboda je zaslužila ovaj bod i čestitam svojim igračima", rekao je Žižović.

U narednom meču Sarajevo će igrati protiv Mladosti, dok će Sloboda igrati protiv Širokog Brijega na svom terenu.