U stilu velikih majstora
7

Igrač Manchestera nije mogao vjerovati kako je asistirao, zezao ga i Mata

H. H.
Bailyja je iz prve poslao dubinsku loptu iza leđa odbrane Sociedada (Foto:Screenshot)
Bailyja je iz prve poslao dubinsku loptu iza leđa odbrane Sociedada (Foto:Screenshot)
Manchester United je kao gost s ubjedljivih 4:0 pobijedio Real Sociedad u šesnaestini finala Evropske lige, a defanzivac Crvenih đavola Eric Bailly pružio je sjajnu partiju - uključujući asistenciju za koju ni sam nije mogao vjerovati.

Meč se igrao u Torinu na stadionu Juventusa zbog putnih restrikcija uslijed pandemije koronavirusa, a strijelci za engleski klub bili su Bruno Fernandes (dva puta), Marcus Rashford i mladi James.

Upravo je James u 90. minuti postigao vrlo lijep gol za konačnih 4:0, a pogotku je prethodila sjajna asistencija Bailyja koji je iz prve, s dosta osjećaja, poslao dubinsku loptu iza leđa odbrane Sociedada, a brzonogi James je nakon toga završio posao.

[TWITTER]1362637881509044224[/TWITTER]

Asistencija stopera Manchester Uniteda bila je ona koja se očekuje od kreativaca poput Brune Fernandesa, a ni sam nogometaš iz Obale Slonovače nije mogao vjerovati.

"Velika pobjeda na gostovanju, ali još uvijek imamo nedovršeni posao. Vrhunska asistencija, ne mogu vjerovati da sam to učinio", napisao je Baily na Instagramu uz smajli.

Saigrač Juan Mata se odmah našalio na njegov račun u komenataru:

"Nisi tako htio dodati", napisao je Španac u šaljivom tonu i pobrao je veliki broj lajkova.