Bundesliga
21

Ibišević donio pobjedu Herthi, Kruse do vrha napunio mrežu Ingolstadta

Piše: N. K.
(Foto: EPA)
Bayern i Mainz podijelili su bodove u 30. kolu njemačke Bundeslige odigravši neriješeno 2:2.

Gosti su šokirali Bavarce već u trećoj minuti kada je Krkić naletio na loptu u šesnaestercu i savladao Ulreicha niskim udarcem po sredini gola za 0:1.

Bayern je brzo izjednačio. Ribery je imao dobar pregled igre i poslao loptu koju je pokupio Robben. Holanđanin je u šesnaestercu pokazao sjajnu pribranost i pospremio loptu u gol za 1:1.

Iako su domaći imali veći posjed lopte u nastavku meča, Mainz je imao više šansi za postizanje gola što su i krunisali pet minuta prije odlaska na odmor.

Kimmich je sapleo protivnika i sudija Willenborg signalizirao je penal, kojeg je samouvjereno izveo Brosinski za 1:2.

Bayern je krenuo žestoko u nastavku pa je uslijedio i izjednačujući gol u 73. minuti. Robben je odlučio dodati Alcantari, koji savršeno prima loptu i sjajno s ivice šesnaesterca puca na gol. Lopta se od stativu odbila u mrežu za konačnih 2:2.

Hertha je pobijedila Wolfsburg minimalnim rezultatom 1:0. Iako je u prvom prvom poluvremenu bilo dosta uzbuđenja do gola se čekalo sve do 59. minute.

Strijelac jedinog pogotka bio je reprezentativac BiH Vedad Ibišević, koji je došao do odbijene lopte u petercu i glavom postigao gol za vodstvo Herthe. Našem napadaču ovo je bio 14. gol u sezoni u svim takmičenjima, a stigao je upisati i četiri asistencije.

Darmstadt je u gostima slavio protiv HSV-a rezultatom 2:0. U prvom poluvremenu nije bilo golova, iako su domaći imali nekoliko velikih šansi. U nastavku meča razigrali su se gosti što su krunisali sa dva brza gola u rasponu od dvije minute.

Strijelci su bili Sulu i Platte, a zanimljivo da je u obje situacije začetnik akcije bio reprezentativac Bosne i Hercegovine Mario Vrančić. HSV je stigao do kraja meča postići samo počasni gol kada je Holland poslao loptu u svoju mrežu.

Eintracht je nakon preokreta pobijedio Augsburg rezultatom 3:1. Gosti su poveli u devetoj minuti utakmice golom Gouweleeuwa na asistenciju Altintopa. Izjednačujući gol za domaće postigao je Fabian u 78. minuti, a meksički veznjak je tri minute prije kraja meča donio i vodstvo Eintrachtu. U sudijskoj nadoknadi Rebić je potvrdio pobjedu domaćih.

Werder je u sjajnoj utakmici savladao Ingolstadt u gostima rezultatom 4:2. Na prvi gol čekalo se do 32. minute kada je Lezcano doveo domaće u vodstvo na asistenciju Tisseranda. Ipak, u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena Kruse je poravnao rezultat iz penala. Na isti način, sa bijele tačke, gol je postigao i Ingolstadt u 62. minuti, a precizan je bio Gross. Danas sjajni Kruse svojim drugim golom u 81. minuti prvo je poravnao rezultat, a onda je tri minute prije kraja meča doveo Werder u vodstvo. Njemački reprezentativac na tome se nije zaustavio pa je u 94. minuti postigao i svoj četvrti gol za konačnih 2:4.