Nogomet
15

Grci se raspitivali o igračima FK Sarajevo uoči večerašnje utakmice

Piše: M. N.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Grčki novinari kontaktirali su Refika Šabanadžovića, nekadašnjeg reprezentativca Jugoslavije i bivšeg igrača tamošnjih klubova AEK-a i Olympiacosa, kako bi se uoči večerašnje utakmice raspitali o igračima FK Sarajevo. Zanimalo ih je koliko je ovaj bh. klub jak, kakve igrače ima, te šta Grci iz kluba Atromitos FC mogu očekivati.

"Kazao sam im da FK Sarajevo ima vrlo kvalitetnu ekipu, da su dobili pojačanja i da im s njima neće biti lako, pogotovo ako na Koševo dođe 15 do 20 hiljada navijača koji zagrijavaju atmosferu. Spomenuo sam Radovca, Dupovca, Stojčeva i rekao da obrate pažnju na njih, jer ako se budu istakli, vrlo lako bi mogli biti pozvani u neki grčki klub. Poznato je da se tokom utakmica evropske lige najlakše prodaju igrači", rekao je za naš portal Šabanadžović.

Grci se nadaju kako večeras imaju velike šanse protiv Bordo tima jer su i oni u svojim redovima dobili nova pojačanja.

"Oni su trenutno jaki u Grčkoj. Atromitos FC je četvrtka ekipa u Grčkoj i imaju kvalitetnu ekipu. Nadam se kvalitetnoj utakmici i želim igračima FK Sarajevo puno sreće", rekao je Šabanadžović izrazivši žaljenje što se FK Željezničar nije plasirao dalje.

Utakmica 3. pretkola kvalifikacija za evropsku ligu FK Sarajevo - Atromitos FC odigrat će se večeras na stadionu Asim Ferhatović Hase s početkom u 20:30 sati.