Ne pomaže ni karantin
56

Francuzi u problemu pred finale SP-a, još dva prvotimca imaju problem s "arapskom koronom"

K. H.
Detalj s utakmice između Francuske i Engleske (Foto: EPA-EFE)
Detalj s utakmice između Francuske i Engleske (Foto: EPA-EFE)
Nogometna reprezentacija Francuske uoči finala Svjetskog prvenstva u Kataru protiv Argentine ima velike probleme zbog bolesnih igrača, a francuski RMC Sport navodi da su Raphael Varane i Inrahima Konate zaraženi MERS-om, arapskom verzijom koronavirusa koji je prvi put detektiran 2012. godine.

Zbog toga je vodstvo francuske delegacije u Kataru ranije odlučilo izolovati igrače i stručni štab i nametnuti im mjere fizičke izolacije kako bi se mogućnost širenja zaraze smanjio što je više moguće, no bez obzira na to, nakon Dayota Upamecana i Adriena Rabiota te Kingsleyja Comana, probleme imaju i dva izuzetno važna igrača.

"Njihova situacija nije alarmantna, ali osoblje će pomno pratiti njihovo zdravstveno stanje. Trening je na rasporedu u petak u 16 sati, kada će biti poznato više informacija", navodi dopisnik RMC Sporta s mjesta događaja.

Dalje navode kako je situacija s Upamecanom i Rabiotom znatno bolja.

"Čini se da je situacija s njima puno bolja. Trenirali su u četvrtak, za razliku od Comana. Igrač Bayerna se osjeća bolje, ali nije dovoljno oporavljen da trenira", dodaje se u tekstu.

MERS, koji se naziva i "kamiljom gripom", utječe na respiratorni trakt uz povećanu temperaturu, a na čovjeka ga mogu prenijeti zaražene kamile.

Virus je zarazio više od 2.000 ljudi i ubio najmanje 850 od kada je prvi put otkriven u Saudijskoj Arabiji 2012. godine. Cjepivo za sada još uvijek ne postoji.

Finale između Francuske i Argentine igra se u nedjelju s početkom u 16 sati.