Talentu iz BiH profi ugovor
0

FOTO+VIDEO / Emsad Zahirović vodi Atlanta Silverbackse u nove pobjede

Sarajevo-x.com
Fudbalski klub Atlanta Silverbacks iz Georgije vratio se u Sjevernoameričku ligu (NASL) nakon dvije godine i spremni su na nove pobjede. Doveli su i vrijedno pojačanje, talentovanog Bosanca Emsada Zahirovića, čija je papirologija završena te će biti u prilici da pokaže sve svoje fudbalsko umijeće, a posebno u postizanju golova.
Emsad je rođen 9. aprila 1988. u Brčkom. Visok je 1,90 metara i igra na poziciji napadača. Sa porodicom je u Atlantu stigao 2000. godine. Prethodno je igrao za nekoliko klubova, a između ostalih i za fudbalski klub B&H International, koji se u najjačkoj amaterskoj ligi Atlante takmičio protiv još jednog kluba bh. dijasporaca, FC Ljiljan. Igrao je četiri sezone i svaki put bio najbolji strijelac lige.

Sa Atlanta Silverbacksom je potpisao prvi profesionalni ugovor i to na dvije godine.

"Uživao sam igrajući u ADASL-u (amaterskoj ligi). Moji saigrači i uprava kluba B&H International uvijek će mi biti kao porodica, ali mi se ovoga puta pružila prilika da napravim korak dalje i nisam to mogao propustiti. Želim igrati na što je moguće višem nivou i vjerujem da je odluka da zaigram za Atlantu dobra i da ću ubuduće doprinijeti uspjesima kluba", kazao je Zahirović.

U njegovom novom timu je mnogo internacionalaca, pa tako osim Zahirovića igraju momci porijeklom iz Meksika, Švicarske, Argentine, i Japana. Zbog toga je, kako poručuje direktor kluba Rodrigo Rios, važno uspostavljanje dobrih odnosa među igračima, ali i odnosa u zajednici.