"Lijepo je dati gol Brazilcima"
17

VIDEO / Dos Santos nakon supergola: Da, gađao sam

Totalsport
Porijeklom Brazilac, 23-godišnji ofanzivni veznjak Tottenhama i meksičke reprezentacije Giovani dos Santos, zabio je fantastičan gol u nedjeljnom prijateljskom dvoboju protiv Brazila u Dallasu.

U 22. je minuti Dos Santos pogodio savršenu putanju lopte za neobranjiv lob sasvim iskosa s lijevog krila. Iako su mnogi reporteri zaključili da je Brazilac rođen u Meksiku, inače Barcelonino dijete, zapravo želio nabaciti loptu suigraču Javieru Hernandezu Chicharitu, Dos Santos uporno tvrdi da je njegova namjera bila svladati brazilskog golmana Rafaela.

"Koliko vam puta moram reći!? Da, gađao sam gol! Nisam pokušavao pronaći Chicharita. Vidio sam da je usamljen u napadu između trojice Brazilaca i odlučio sam pucati lobom", izjavio je Dos Santos za meksički Medio Tempo.

"Lijepo je zabiti Brazilcima, koji su uvijek sjajan rival. Pogotovo je to bitno za mene: u Brazilu imam puno prijatelja i rođaka. Uostalom, moj je otac Brazilac. Za mene će svaka utakmica protiv Brazila uvijek predstavljati nešto posebno. Svejedno, iako sam porijeklom "carioca", osjećam se stopostotnim Meksikancem.

Kad je u pitanju njegova stagnirajuća klupska karijera u Tottenhamu, ljevonogi Meksikanac kaže:

"Nikad nisam sumnjao u svoje mogućnosti. Iako mi trener Redknapp ne vjeruje, trudim se dalje na treninzima 100 posto".