Nogomet
1

Dejan Bandović: Ništa se ne može porediti s derbijem

Piše: D. B.
Dejan Bandović
Dejan Bandović
U srijedu se igra 102. gradski derbi između Sarajeva i Željezničara. I jednima i drugima je potrebna pobjeda kako bi održali priključak s Borcem, tako da o remiju niko ne razmišlja. Golman Bordo tima Dejan Bandović vjeruje da će njegovi saigrači odraditi dobar posao u odbrani, ali i da će dati sve kako bi pobijedili.

Sarajevo u dosadašnjem dijelu prvenstva ima najbolju odbranu, koja je primila tek šest pogodaka, ako se ne računa poraz za "zelenim stolom" od Borca. S druge strane, Željezničar ima problema s realizacijom. Bandović ima povjerenja u zadnju liniju Divova.

"Odbrana Sarajeva dosta dobro funkcioniše ove sezone. Ako izuzmeno tri gola protiv Borca, na utakmici koja je registrovana službenim rezultatom 0:3, Sarajevo je primilo samo šest golova. Za to zasluge imaju moji saigrači na terenu, koji ne dozvoljavaju previše šuteva ka meni. Nadam se da će naša zadnja linija biti na željenom niovu u srijedu, kao i u većini prvenstvenih utakmica do sada", izjavio je Bandović za portal Klix.ba

Prvi golman FK Sarajevo smatra da će utakmica biti teška, ali da bi publika trebala biti zadovoljna derbijem.

"Očekujem jednu tešku utakmicu. Riječ je ipak o gradskom derbiju i sigurno će i jedna i druga ekipa ući u utakmicu sa dozom pritiska. Međutim, mi smo ekipa koja traži igru i tako ćemo se i postaviti. Vjerujem da će gledaoci gledati jednu otvorenu utakmicu", kazao je Bandović.

Opasnost mu, kako kaže, prijeti sa svih strana, ali to neće biti razlog da Sarajevo više pažnje obraća na svoj u odnosu na protivnički gol.

"Sigurno je da Željezničar ima nekoliko izuzetno kvalitetnih pojedinaca, ali ipak, stvar je u nama. Moramo dati sve od sebe, svaki pojedinac mora dati 100 posto svojih mogućnosti, kako bismo, kao i prošlog derbija na Koševu, slavili pobjedu", rekao je čuvar mreže FK Sarajevo.

Derbi očekuje s nestrpljenjem i jedna mu je od najvažnijih utakmica u sezoni.

"Nestrpljiv sam. Nijedna utakmica u našem nogometu se ne može porediti s derbijem vječitih rivala. Veliki broj navijača stvara posebnu atmosferu i osjećaj, a to su upravo razlozi zbog kojih se bavim nogometom. Lijepo je biti dio takvog spektakla", rekao je Bandović.

Eventualna pobjeda protiv ljutog rivala bi puno značila u nastavku prvenstva te na putu ka željenoj tituli.

"Nadamo se da možemo prestići Borac. Koncentrisat ćemo se na utakmice koje dolaze kako bi pristup bio ispravan i kako bismo igrali onako kako želimo. Ukoliko uspijemo u tome, siguran sam da ćemo prvi na kraju proći kroz cilj", zaključio je Bandović.