Nogomet
0

City i dalje zainteresovan za Džeku

Totalsport
Edin Džeko
Edin Džeko
Nakon što je Wayne Rooney potvrdio vjernost Manchester Unitedu, gradski rival City okrenuo se traženju novih napadačkih pojačanja. U fokusu im je ponovno (ili još uvijek) Edin Džeko.

Napadač Wolfsburga i bh. nogometne reprezentacije s kojim će pregovori, piše Daily Mail, biti obnovljeni kako bi se realizovao transfer u januaru, ili vjerovatnije u sljedeće ljeto.

Menadžer tima Roberto Mancini uvjeren je u Džekinu klasu, ali još mora dokazati je li riječ o igraču koji bi mogao skinuti dio tereta s leđa Carlosa Teveza i biti prevaga pri osvajanju Premiershipa, ili je riječ o nogometašu čiji bi golovi garantovali Top 4 lige, što nije krajnji cilj koji bi zadovoljio "građane".

Poznato je, ipak, da bi Džeko karijeru radije nastavio u talijanskoj Seriji A, nego u Engleskoj, što je potvrdio i njegov agent Irfan Redžepagić izjavom:

"Čekamo što će se dogoditi u sljedećih nekoliko mjeseci. S predstavnicima Juventusa razgovarao sam prije četiri mjeseca, dok u ovom trenutku ne pregovaramo ni sa kim. U svakom slučaju, Džeko vidi Italiju kao najbolji scenarij za njegov daljnji nastavak karijere."