Dok gube korak za titulom
19

Pojačanje za Džeku i društvo u Feneru: Brigu o njima vodit će 29-godišnja Lenka

H. H.
Lenka Jurišičova (Foto: Twitter)
Lenka Jurišičova (Foto: Twitter)
Kako piše turski portal Milliyet pozivajući se na navode slovačke štampe, Fenerbahče će pojčati svoju medicinsku službu. Klub iz Istanbula angažovao je fizioterapeutkinju Spartaka iz Trnave Lenku Jurišičovu.

U Fenerbahčeu, pod vodstvom trenera İsmaila Kartala, upućene su velike kritike medicinskom osoblju nakon brojnih povreda ove sezone.

Zbog toga su odlučili pojačati medicinski tim, prvi kontakti su ostvatani tokom utakmice Spartaka protiv Fenerbahčea u okviru Konferencijske lige, kada su navijači i čelnici Fenera primijetili Slovakinju.

Od tada je dobila brojne poruke i pozive da dođe u Fener, a 29-godišnjakinja angažovana i u ženskoj slovačkoj nogometnoj reprezentaciji, navodno je pristala preći u Istanbul.

Tako će naš Edin Džeko i saigrači dobiti dodatnu pomoć i pojačanje, iako se čini da gube korak kada je u pitanju borba za šampionsku titulu.

Podsjetimo, nogometaši Fenerbahčea su u 33. kolu turske Superlige remizirali na gostovanju kod Sivasspora rezultatom 2:2 te su tako ostali sa minimalnim šansama za osvajanje titule prvaka Turske.

Nakon ovog boda Fenerbahče je ostao drugi na tabeli sa 86 bodova, četiri manje od vodećeg Galatasaraya pet kola prije kraja prvenstva pa je jasno da je pred Džekom i drugovima izuzetno težak zadatak do kraja prvenstva.