Komentari (30)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Najbolje je po meni da je penal sa 11 m 90 cm bilo bi puno zanimljivije i golmani bi bili posteđeni,tesko je branit malo je 11 m posebno kad je najstrozija kazna u zadnim minutama i dođe ti neki krkan i zakuca ti je ni ne vidis loptu fakticki ti golman dođe ko stazist kakav i da ima 20 cm odstupanje od gol linije pa bi i pravilo da je skoro svaka il svaka ruka penal bilo i svrsishodno
Čovjek je u pravu...skidam kapu...konačno, neko razmišlja svojom glavom....
Uvijek je zanimljivije kad golman obrani penal. Atraktivnije je i vise doprinosi zanimljivosti i zato mi je nejasno da se golmane sve vise sabotira. Treba golmanima pomoci na neki nacin.
Nisu krivi golmani neko odbrambeni koji uklizavaju bez mozga.
Ma golmana treba zavezati za stativu. Ko mu je kriv sto je golman.
dragi maši klixadžije - da vas malo ispravim u prevodu. "70mph" znači 70 milja na sat i za oko 1,6 puta je vise od one brzine lopte koju vi pominjete :-)
@lakimo i naveo je da druga linija bude 4 stope od gol linije, ne znaju ni prevesti a kamo li preračunati
U pravu je covjek
penal i jeste kazna da se lako postigne podgodak. nekada je to previše ostra kazna jer nije bilo izgoedne prilikea nekad je i preslaba (sjetite se da je suarez namjerno rukom odbranio loptu koja je isla u gol na svjetskom orvesntvu nekad davnol :) )
Pomjeriti izvođenje penala na 16 metara, biće lakše golmanu.