Poruka "iz mira"
72

Borjan fotografijom sa suprugom odgovorio Hrvatima za Oluju: Na našem traktoru piše ljubav

K. H.
Foto: Milan Borjan/Instagram
Foto: Milan Borjan/Instagram
Golman reprezentacije Kanade Milan Borjan javio se s godišnjeg odmora nakon ispadanja s Mundijala u Kataru, a uz fotografiju sa suprugom Snežanom na ramenima odgovorio je hrvatskim navijačima koji su ga vrijeđali tokom utakmice.
Hrvatske navijače je, podsjećamo, razljutila izjava Borjana o Krajini i Kninu, kada je rekao da ne dolazi iz Dalmacije i Hrvatske, već "Srpske Krajine", što je izazvalo revolt Hrvata koji mu nisu ostali dužni tokom utakmice.

Tokom i nakon utakmice, skandirali su mu "Borjane, Turčine, napuši se kur..ne", "Milane, Srbine, napuši se kur..ne", "Žena ti je ku..a, Borjane", "Borjane, ustašo", no Hrvatski nogometni savez je nakon toga osudio ponašanje tog dijela navijača i rekao kako takvom ponašanju nije mjesto na stadionu.

Iako je na početku šutio, Borjan je "dočekao svojih pet minuta" tokom godišnjeg odmora, a uz fotografiju sa suprugom Snežanom na ramenima.

"Na našem traktoru piše ljubav", napisao je Borjan, osvrnuvši se tako na dio uvreda koje su mu Hrvati uputili.

Podsjećamo, pažnju je privukla zastava najpoznatije marka traktora na svijetu Johna Deerea na kojoj je pisalo "Knin 95".

Slogan kompanije "Nothing runs like Deere" prepravili su tako da su umjesto posljednje riječi napisali "Borjan".

Podsjetimo, traktor je simbol masovnog bijega Srba tokom akcije Oluja kojom je Hrvatska oslobodila do 1995. okupirana područja.