Večerašnji duel
117

Zrinjski upozorio svoje navijače da ne vrijeđaju Borjana: UEFA ima nultu toleranciju prema rasizmu

E. B.
Milan Borjan (Foto: EPA-EFE)
Milan Borjan (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Zrinjskog će večeras u Mostaru dočekati Slovan iz Bratislave u prvoj utakmici drugog pretkola Lige prvaka, a danas su čelnici prvaka Bosne i Hercegovine dali posebne upute svojim navijačima.
Posebno će pod lupom bosanskohercegovačke, ali i hrvatske i srbijanske javnosti biti golman slovačke ekipe Milan Borjan kojem sigurno neće biti lako zbog izjava koje je davao dok je bio nogometaš Crvene zvezde.

Borjan je davao nacionalističke izjave, a prilikom jednog intervjua je rekao da je njegov rodni grad Knin dio takozvane "srpske Krajine", a ne Hrvatske.

Republika Srpska Krajina inače je bila samoproglašena, međunarodno nepriznata paradržava na okupiranom teritoriju Hrvatske u periodu između 1991. i 1995. godine.

Zbog toga mnogi očekuju da će Borjan dobiti brojne uvrede s tribina stadiona Pod Bijelim Brijegom, ali su iz Zrinjskog upozorili navijače da ne prave nikakve ispade na tribinama.

"Podsjećamo navijače na sve rigoroznija UEFA-ina pravila i nultu toleranciju prema bilo kakvom obliku nedoličnog ponašanja, pirotehnike, ubacivanja predmeta u teren ili rasizma. Poštujmo protivnički klub, ali i najprije svoj jer samo zajednički stvaramo jak mostarski evropski Zrinjski!", poručili su iz redova prvaka Bosne i Hercegovine.

Susret Zrinjski - Slovan igra se večeras u Mostaru na stadionu Pod Bijelim Brijegom s početkom u 21 sat uz TV prijenos na Arena Sportu, te tekstualni prijenos na portalu Klix.ba.