Rođen u Kninu
497

Hrvati provocirali golmana Kanade povicima "Borjane, ustašo", on im odgovorio s tri prsta

D. P.
Borjan pokazuje tri prsta Hrvatima (Foto: Screenshot)
Borjan pokazuje tri prsta Hrvatima (Foto: Screenshot)
Hrvatski navijači s tribina stadiona u Kataru vrijeđali su golmana Kanade Milana Borjana, a on im je odgovorio na sve to.

Nogometaši Hrvatske razbili su Kanadu rezultatom 4:1 u meču grupne faze Svjetskog prvenstva i tako zakoračili u narednu rundu, dok su svog rivala poslali kući.

No, bio je to prvi nastup golmana rođenog u Hrvatskoj Milana Borjana protiv zemlje svog rođenja u kojoj i nije baš omiljeni. Sasvim opravdano, pošto je govorio sve i svašta o Hrvatskoj proteklih godina.

Tako je Borjan, koji je rođen u Kninu, naglašavao da je rođen u Hrvatskoj te da je Knin "srpski grad".

"Velika greška, nisam rođen u Hrvatskoj, rođen sam u Krajini, Dalmaciji. To je bilo srpsko mjesto. Ja sebe opisujem kao nekoga ko je rodom iz Srbije, iz Dalmacije, ali osjećam se kao Kanađanin jer sam tamo proveo puno godina", rekao je Borjan svojevremeno za B92 i izazvao žestoke reakcije u Hrvatskoj.

Zbog svega toga, ne čudi što je Borjan bio žrtva provokacija s tribina. Pojedini hrvatski navijači pjevali su "Borjane, ustašo", tokom današnje utakmice.

U jednom trenutku golman Crvene zvezde im je odgovorio pa je podigao tri prsta u pravcu hrvatskih navijača.

Kad god bi Borjan primio loptu večeras, dobio bi žestoke zvižduke s tribina, ali bez obzira na to, uspio je odbraniti nekoliko odličnih prilika reprezentativcima Hrvatske koji su kanili napuniti do vrha mrežu Kanađana.