Otkud skoro na centru?
11

Nogometni svijet začuđen potezom Milana Borjana, dobio je direktan crveni karton

D. P.
Borjan skoro na sredini igrališta (Foto: Screenshot)
Borjan skoro na sredini igrališta (Foto: Screenshot)
Iskusni kanadski reprezentativac i član Crvene zvezde Milan Borjan dobio je nevjerovatan crveni karton zbog gluposti koju je napravio u duelu za klub u kojem je na posudbi, slovački Slovan iz Bratislave.

Borjan je trenutno na posudbi u Slovačkoj iz Crvene zvezde, a sinoć je napravio pravu glupost u duelu posljednjeg kola Konferencijske lige protiv Olimpije iz Ljubljane na svom terenu.

Zmajčeki su slavili u Bratislavi rezultatom 2:1, a najviše mogu zahvaliti upravo Borjanu, koji je dobio potpuno bespotreban crveni karton pri rezultatu 1:1 u 54. minuti.

Bila je to jedna polukontra gostiju, a onda su navijači i komentator ostali u šoku kada su vidjeli istrčalog Borjana skoro na centru igrališa. Otkud golman srbijanskog porijekla na sredini terena, nikome nije bilo jasno.

[TWITTER]1735408799278628939[/TWITTER]

Ipak, Borjan je i pored nepotrebnog istrčavanja, napravio još jedan nesmotren potez, srušio igrača Olimpije i odmah dobio crveni karton.

Tražio je kapiten Kanade i od sudije da pogleda VAR snimak, ali se odluka nije mijenjala, tako da su Slovaci ostali s igračem manje. Odmah je Olimpija to krunisala pa je Lucas Pedro Schwaizer pogodio za pobjedu gostiju rezultatom 2:1.