Bundesliga
48

Bayern prebacio pritisak na Leverkusen, Kane dostigao još jedan rekord Lewandowskog

D. P.
Kane je postigao već 22. gol u sezoni (Foto: EPA-EFE)
Kane je postigao već 22. gol u sezoni (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Bayerna lako su savladali Hoffenheim rezultatom 3:0, a Harry Kane je uspio stići rekord Roberta Lewandowskog u Bundesligi.

Bundeslige nije bilo 20 dana, a na današnjem povratku najboljeg njemačkog nogometa Bayern se lako obračunao s Hoffenheimom i makar na neko vrijeme prebacio pritisak na rivale Bayer iz Leverkusena.

Blistao je Jamal Musiala koji je postigao dva gola večeras, oba puta na asistenciju Leroya Sanea. Musiala je pogađao u 18. i 70. minuti za mirnu završnicu Bavaraca.

Domaćinu je pomoglo i to što je Hoffenheim ostao s igračem manje jer je Grischa Promel dobio drugi žuti karton u 74. minuti i zbog toga je isključen.

Konačnih 3:0 postavio je najbolji strijelac prvenstva Harry Kane. Sjajni Englez je pogodio u prvoj minuti nadoknade, što mu je 22. gol u Bundesligi u prvom dijelu sezone.

Iako je počela nova kalendarska godina, ovo je tek 17. kolo Bundeslige i Bayern je tek večeras zaključio prvu polusezonu. Tako je Kane dostigao rekord Roberta Lewandowskog u Bundesligi koji je u jednoj polusezoni postigao 22 gola. Večeras mu se pridružio i Englez.

Rezultat i strijelci:

Bayern - Hoffenheim 3:0 (Musiala 18', 70', Kane 90+1')

Tabela: