Suze sjajnog veznjaka
6

Barcelona ispustila posljednji "voz" za titulu, a mukama Katalonaca nakon večeras nema kraja

D. P.
Pedrijeve suze na klupi (Foto: Screenshot)
Pedrijeve suze na klupi (Foto: Screenshot)
Nogometaši Barcelone nisu iskoristili kiks Real Madrida te su remijem protiv Athletic Bilbaa (0:0) stvari iste kao i uoči ovog kola La Lige.

Real Madrid je sinoć u turbulentnoj utakmici remizirao s Valencijom rezultatom 2:2 i tako ostavio šansu Barceloni da priđe na šest bodova priključka. Međutim, to se nije dogodilo.

Večerašnji meč imao je mnogo toga za ponuditi, ali ne i onoga najvažnijeg, a to su golovi. Katastrofa Barcelone dogodila se u prvom poluvremenu kada su dvojica ključnih igrača završila s povredama.

Prvo je zbog povrede van terena morao Frenkie De Jong, a onda i Pedri, koji je zaplakao na klupi. Tek treba vidjeti koliko su teške njihove povrede, ali sasvim sigurno da Xavi ima nove velike probleme u kadrovskoj križaljci.

Barcelona je bila nešto bolji rival, a sumnjiv start vidjeli smo u 67. minuti kada je VAR provjeravao penal za Katalonce, no on se nije dogodio.

Nakon ovog kola Barcelona ostaje na trećoj poziciji sa osam bodova manje od Reala, te jednim u odnosu na Gironu. Bilbao je na petom mjestu i borit će se za Ligu prvaka.

Rezultat:

Athletic Bilbao - Barcelona 0:0

Tabela: