Golman Olimpika
7

Bandović: Odmorni smo i spremni da se borimo za Premijer ligu BiH

Klix.ba
Dejan Bandović
Dejan Bandović
Golman Olimpika Dejan Bandović je na početku priprema za proljećni dio sezone u 1. ligi Federacije BiH rekao da su igrači odmorni došli na prvi trening u ovoj godini te da su spremni da se bore za povratak u Premijer ligu BiH.

"Okupili smo se nakon pauze koja je prilično dugo trajala. Sreća pa smo prošli u Kupu BiH dalje, inače bi pauza bila i duža. Odmorili smo se, proslavili praznike i sada smo spremni za nove izazove,da pripreme odradimo na najbolji način, spremimo što bolje, dočekamo prvenstvo i napravimo ono zbog čega smo se okupili, a to je povratak u Premijer ligu BiH", rekao je Bandović.

Bandović vjeruje da novi trener Olimpika Hajrudin Đurbuzović na ekipu može prenijeti svoje iskustvo.

"Novi trener Đurbuzović je došao pred sam kraj prošle polusezone, u Kupu BiH nas je vodio. Već smo se upoznali, sada slijede pripreme i vidjet ćemo kako i šta dalje. Mislim da ima dovoljno iskustva da prenese na nas. Na nama je da radimo i što bolje spremimo za nastavak prvenstva", dodao je golman Vukova.

Olimpik će prvi dio priprema odraditi u Sarajevu, a zatim slijedi odlazak u Medulin, gdje će odigrati i tri ili četiri prijateljske utakmice.