Radovi trajali mjesec
100

Renoviran uništeni teren na Otoci, Sarajevo i Željo zainteresovani za povremeno korištenje

D. P.
Otoku bi mogli koristiti sarajevski premijerligaši (Foto: Semir Efendić/Facebook)
Otoku bi mogli koristiti sarajevski premijerligaši (Foto: Semir Efendić/Facebook)
Općina Novi Grad uz podršku Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine izvršila je rekonstrukciju stadiona Otoka koji je bio gotovo bio u potpunosti uništen nakon gašenja FK Olimpik.

Nakon što je Olimpik izbačen u niži rang iz Premijer lige, a onda i prestao s takmičenjem, stadion na Otoci bio je u užasnom stanju. Ipak, u proteklom periodu izvršena je potrebna rekonstrukcija kako bi teren mogli koristiti nogometni kolektivi.

To je večeras objavio načelnik Općine Novi Grad Sarajevo koji ističe da su radovi završeni za mjesec dana.

"U proteklih mjesec dana uz podršku Nogometnog saveza BiH izvršena je rekonstrukcija terena na stadionu Otoka koji je bio potpuno dotrajao. Nakon odlaska i gašenja kluba Olimpik koji je na žalost ostavio dug prema JP Lokom od 40 hiljada KM, nastojat ćemo da stadion dobije novu ulogu, prije svega kroz pružanje mogućnosti za održavanje utakmica i treninga omladinskih selekcija novogradskih klubova uz nadu da će neki od njih ubrzo formirati i seniorski sastav, odnosno prvi tim, i nastupati u nekoj od zvaničnih liga", istakao je Efendić.

Općinski načelnik otkrio je i da su interes za povremeno korištenje kapaciteta stadiona Otoka iskazali i najtrofejniji bh. nogometni klubovi Željezničar i Sarajevo.

Podsjetimo, stadion na Otoci izgrađen je 1993. godine, ali je potpuno rekonstruisan 2011. godine nakon čega je Olimpik igrao premijerligaške utakmice na tom terenu. Kapacitet je 3.000 mjesta.