Nestvarna priča
0

Anži nudio 87 miliona eura za Hulka – Porto tražio 90

Totalsport
Prema pisanju portala Goal.com portugalski nogometni prvak Porto nije bio zadovoljan ponudom ruskog Anžija od 87 miliona eura za napadača Hulka.

Još jedna pomalo nestvarna priča o bogatom ruskom prvoligašu Anži stiže putem portala Goal.com. Naime, klub iz ruske pokrajine Dagestan pred sam kraj prelaznog roka poslao je Portu ponudu tešku 87 miliona eura kako bi u svoje redove doveo njihovog brazilskog napadača Hulka. Navodno su pregovori tekli bez problema, i svega dva sata prije kraja prelaznog roka, nakon što je usaglašena i igračeva plaća u Anžiju, predsjednik Porta je učinio pomalo nevjerovatan potez i zatražio da Rusi ponudu zaokruže na 90 miliona eura.

U tom trenutku su se pregovarači Anžija povukli i napustili Portugal uz poruku da će se javiti u januarskom prelaznom roku. Da u cijeloj priči ima istine potvrdio je igračev menadžer.

"Anži je poslao ponudu Portu kako bi u svoje redove doveli Hulka, Porto je primio vrlo kvalitetnu ponudu i to je sve što mogu reći", izjavio je Jose Aparecido Miguel, jedan od Hulkovih zastupnika.

Iz portugalskog prvaka nisu željeli ništa komentirati, osim što je klupski glasnogovornik izjavio:

"Mi ovakve stvari nikada ne komentiramo, a kada nešto i bude vrijedno komentara to će učiniti naš predsjednik".