Problemi sa srcem
75

Aguero potvrdio bivšem saigraču da mora prekinuti karijeru: "To nije njegov izbor"

H. H.
Nasri i Aguero su zajedno igrali u Manchester Cityju (Foto: EPA-EFE)
Nasri i Aguero su zajedno igrali u Manchester Cityju (Foto: EPA-EFE)
Samir Nasri (34), bivši igrač Seville, Marseillea, Arsenala i Manchester Cityja, potvrdio je vijest da će Kun Aguero (33) morati prekinuti karijeru u zbog problema sa srcem.
Iako je sam Aguero najavljivao eventualni povratak za tri mjeseca, ugledni novinar Gerard Moreno tvrdi da su ljekari donijeli konačnu odluku i da Argentinac više ne smije igrati nogomet, a naredne sedmice odluka će biti zvanično potvrđena na konferenciji za medije.

Nasri i Aguero održavaju prijateljstvo koje traje od igračkih dana u Cityju, a francuski igrač priznao je da mu je Kiun potvrdio da se mora povući.

"Kun mi je poslao poruku i, nažalost, potvrđeno je da mora prekinuti karijeru", rekao je Samir Nasri tokom gostovanja u emisiji "March of ZeDay" na Canal +, dodavši:

"Zbog toga sam jako tužan. Kao igrač bio je fenomen, on je jako dobar dečko i sjajna osoba... Jako mi je žao jer to nije njegov izbor, nego prisilno povlačenje. Znam ljubav koju osjeća prema ovom sportu i kada ga vidim kako prestaje na ovaj način jako sam tužan", kazao je Nasri.

Podsjetimo, Sergio Aguero je pet minuta prije kraja prvog poluvremena duela sa Alavesom prije nekoliko sedmica morao napustiti teren zbog problema sa srcem, a kako je ranije izvjestio El Pais, Argentinac je prve simptome aritmije imao deset dana prije toga, no tome se nije pridavalo previše značaja.

Nakon što je ostao u bolnici na dodatnim pretragama potvrđeno je da ima aritmiju, te da mora na liječenje, ali nakon svih nalaza, jasno je da neće moći nastaviti karijeru.