Kasnije mu se izvinio
2

Aguero slavnom nogometašu rekao da tokom susreta spominje Di Marijinu suprugu kako bi ga iznervirao

E. K.
Angel di Maria i Filipe Luis (Foto: EPA-EFE)
Angel di Maria i Filipe Luis (Foto: EPA-EFE)
Bivši brazilski nogometni reprezentativac Filipe Luis je u razgovoru za podcast Charla otkrio za čime žali najviše u karijeri.

Kako je istakao ovaj bivši defanzivac, najviše žali za spominjanjem supruge Angela di Marije kada su njih dvojica igrali za Atletico odnosno Real iz Madrida.

"Ukoliko ima nešto za čim žalim, to je stvar iz prošlosti koja me proganjala dugo vremena. Došao sam u Atletico i trebali smo igrati protiv Real Madrida, a Aguero mi je dao nekoliko savjeta o Angelu di Mariji. Rekao mi je da mu 'uđem u glavu te da će on pobjesniti kao i da mu spomenem suprugu'. Došao sam na utakmicu i odmah sam rekao ime njegove supruge u negativnom kontekstu nakon čega je on bio utučen, a ja sam 'pobijedio' tu utakmicu", rekao je Filipe Luis te zatim odlučio da se izvini argentinskom nogometašu.

"Sada želim da se izvinim za to što sam uradio", dodao je nekadašnji defanzivac madridskog Atletica.

Inače, Filipe Luis je u Atletico stigao u ljeto 2010. godine, a njih dvojica su vodili brojne borbe tokom tadašnjih duela madridskih rivala u španskom prvenstvu i Ligi prvaka.

Filipe Luis je karijeru počeo u Figueirenseu, a još je igrao za Ajax, Rentistas, drugi tim Real Madrida, Deportivo, pomenuti Atletico, Chelsea i Flamengo.

Za Brazil je odigrao 44 utakmice i postigao dva gola, a 6. decembra se oprostio od nogometa.