Uključila se policija
18

Argentinski as dobio jezive prijetnje nakon što je najavio povratak u dječački klub

N. M.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Legendarni argentinski nogometaš Angel Di Maria najavio je nedavno da bi se želio vratiti u svoj dječački klub Rosario, u kojem je započeo karijeru, a nakon toga je uslijedila noćna mora za aktuelnog člana Benfice.

Kako su izvijestili argentinski mediji, jutros su se na vratima kluba koji često posjećuje porodica igrača pojavile prijetnje upućene Di Mariji i njegovim voljenima, što je odmah izazvalo uzbunu, a slučaj je prijavljen policiji.

U izvješćima lokalnih medija navodi se da su i dalje nepoznati počinioci iz automobila ostavili poruku ispred privatne četvrti u kojoj 36-godišnjak obično boravi kada je u Argentini, a poruka je upućena njegovoj obitelji.

Počinioci su uz prijetnju Di Mariji poručili da čak ni guverner pokrajine Maximiliano Pullaro ne može garantovati njihovu sigurnost ako se vrati u grad.

"Reci svom sinu Angelu da se ne vraća u Rosario jer ćemo ubiti člana obitelji. Čak te ni Pullaro neće spasiti. Ne ostavljamo papirnate bilješke. Za sobom ostavljamo metke i mrtve", stoji u poruci, piše portal Infobae pozivajući se na policijske izvore.

Poruka za Di Marijinu porodicu (Foto: Twitter)
Poruka za Di Marijinu porodicu (Foto: Twitter)

Di Maria je napustio klub iz svog djetinjstva još 2007. nakon što je odigrao 36 utakmica za Rosario Central, prije nego što je potpisao za Benficu - gdje je upisao 125 nastupa u tri godine.

Podsjećamo, Rosario je i rodni grad Lionela Messija koji je prošle godine također dobio prijetnje nakon što su neidentificirani naoružani napadači napali supermarket u vlasništvu porodice njegove supruge Antonele Roccuzzo.

Di Maria je prošlog ljeta iz Juventusa prešao u Benficu, a ranije je još nastupao za PSG, Manchester United i Real Madrid.