Životni sunovrat
103

Adem Ljajić u depresiji, opija se u Turskoj i prijeti mu otkaz

K. H.
Srbijanski nogometaš Adem Ljajić je na velikom udaru turske javnosti zbog burnog noćnog života koji vodi u posljednje vrijeme, a tamošnji mediji pišu da je razlog tome depresija zbog raskida sa sadašnjom suprugom Luke Jovića - Sofijom Milošević.

Ljajić je ove sezone odigrao samo šest mečeva za Bešiktaš, pet u turskoj Superligi i jedan u Kupu Turske, a posljednji put na terenu je bio prije nešto više od mjesec u pobjedi protiv Bašakšehira rezultatom 3:2.

Od tada Ljajić zbog povrede mišića nije na terenu, a turski Hurriyet tvrdi da se nalazi pred otkazom u Bešiktašu zbog burnog noćnog života koji vodi u posljednje vrijeme.

Iako su ga ranije upozorili na ponašanje, on nije odustao od te ideje te je tako nedavno organizovao i kućnu zabavu s glasnom muzikom, a zabava je trajala do ranih jutarnjih sati, što su komšije poslije prijavile upravi Bešiktaša.

Navodi se da je Ljajić pokazao ravnodušnost prema kritici uprave kluba da mora prekinuti takav način života, a i trener Bešiktaša Sergen Yalçın navodno je tražio od uprave raskid ugovora s ovim igračem.

Kao razlog ovakvog ponašanja turski mediji navode depresiju zbog bivše djevojke Sofije Milošević, a danas supruge i majke djeteta Luke Jovića.

Sofija Milošević i Luka Jović (Foto: Screenshot/hurriyet.com.tr)
Sofija Milošević i Luka Jović (Foto: Screenshot/hurriyet.com.tr)

Njih dvoje su ljubavnu vezu završili prije dvije godine, a ubrzo nakon toga Sofija je stupila u vezu s Lukom Jovićem, tadašnjim igračem Eintrachta iz Frankfurta, koji je danas član Real Madrida.

Ljajić je rođen 29. septembra 1991. godine u Novom Pazaru, a profesionalnu karijeru počeo je 2008. godine u Partizanu. Nakon toga je igrao za Fiorentinu, Romu, Inter, Torino i Bešiktaš, a za reprezentaciju Srbije debitovao je 2010. godine.