Zvanično "In da club"
26

50 Cent sponzoriše ženski nogometni klub, a priča koja se krije iza je nevjerovatna

D. P.
Logo 50 Centa na dresovima i opremi kluba (Foto: Twitter)
Logo 50 Centa na dresovima i opremi kluba (Foto: Twitter)
Koliko god to nevjerovatno zvuči, slavni američki muzičar 50 Cent postao je sponzor malog i lokalnog velškog nogometnog kluba AFC Rumney.

50 Cent je postao sponzor ove ekipe, ali samo ženske sekcije tima uzrasta do 14 godina. Priča koja se krije iza svega je pomalo nevjerovatna.

Naime, saradnja je uspostavljena nakon što je otac, čija kćerka igra za U-14 ekipu Rumneya, pomagao u vršenju priprema za reperovu predstojeću turneju "Final Lap" po Velikoj Britaniji. Otac ga je zamolio da sponzoriše klub mladih nogometašica, na što je reper odmah pristao i tako priredio veliko iznenađenje za sve u klubu.

Prema BBC Newsu, drugi roditelji su ga potaknuli da pita slavnog muzičara da li bi bio voljan sponzorirati tim, na što je 50 Cent odgovorio pozitivno.

Ženski nogometni tim Rumney nalazi se u maloj lokalnoj zajednici unutar Cardiffa i kuburio je s finansijskim problemima. Ipak, sada se mogu pohvaliti da je američka superzvijezda ušla u klub i njeno ime bit će na dresu kluba.

"Roditelj je rekao da će postaviti pitanje, a najgori mogući scenarij bio je da 50 Cent jednostavno kaže ne. Srećom nije, pristao je na to", rekao je menadžer kluba Richie Brown.

To nije prvi velški klub koji je pod sponzorstvom slavnih osoba iz SAD-a, pošto su holivudski glumci Ryan Reynolds i Rob McElhenney od 2020. godine na čelu Wrexhama s kojim žele doći do engleske elite.